10 meglepetés 2018-ra – 3. rész: Kidurran a bitcoin lufi

2017-12-13

Egyre nagyobbra fújják a bitcoin lufit a befektetők, aminek a határidős kereskedés beindulása és pár hacker támadás igen csak betehet.

Az Alapkezelő kollégái minden év végén összesítik, hogy az elkövetkezendő évben melyek azok a gazdasági események, amik bekövetkezése nem számít alap forgatókönyvnek, tehát megvalósulásuk meglepetésszerűen hatna, mégsem zárhatók ki. A feltételezések indoklása mellett egy valószínűségi becslést is találhatnak az egyes szcenáriókhoz.

A bitcoin árfolyama 2017-ben több mint 16-szorosára nőtt, amihez fogható áremelkedést leginkább az árfolyambuborékok fújódásakor láthatunk. Ráadásul egy olyan termékről beszélgetünk, melynek értéke nem meghatározható a klasszikus modellek alapján.

A kriptopénzek piacán az egyre nagyobb hype-nak köszönhetően megjelentek a hackerek, és már pár számlát ki is ürítettek, ami nem tesz jót a termék megítélésének. A befektetők az ilyen híreket pedig akár a shortolásra is felhasználhatják a jövőben, ugyanis a chicagói tőzsdén elindult a határidős bitcoin kereskedés. Véleményem szerint a „fák nem nőnek az égig”, így ez a lufi is előbb vagy utóbb kidurran, és akkor sokan fogják majd a fejüket.

10 meglepetés 2018-ra:

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (még nincs értékelés)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről