10 meglepetés 2019-re – 6.rész: medve piac a magyar tőzsdén

2018-12-15

Három év kétszámjegyű száguldás után 2018-ban mérsékeltebb erősödéssel zárhatja az évet a BUX index. A kilátások alapján jövőre folytatódhat az emelkedő trend, így meglepetés lenne egy 20%-os korrekció.

10%

A K&H Alapkezelő kollégái minden év végén összesítik, hogy az elkövetkezendő évben melyek azok a gazdasági események, amelyek bekövetkezése nem számít alap forgatókönyvnek, tehát megvalósulásuk meglepetésszerűen hatna, azonban mégsem zárhatók ki. A feltételezések indoklása mellett egy valószínűségi becslést is találhatnak az egyes szcenáriókhoz.

A hazai és régiós gazdasági környezet kedvező maradhat 2019-ben is, így mi profit bővülést várunk a hazai blue chipektől. A jelenlegi átlagosnak mondható 10-szeres árfolyam/nyereség szorzónál a korábbi évek 11-12-es szorzójával már bőven 40 ezer feletti index célérték és +5-10%-os emelkedés jön ki.

Ami komolyabb megingást okozhat a hazai piacon, az a nemzetközi gazdasági környezet és befektetői hangulat alakulása lehet. Ha Trump továbbra is a vámok embereként pozícionálja magát, akkor a BUX sem fog mentesülni a feltörekvő piaci eladási hullámtól. Emellett Európában a politikai változások miatt aggódhatnak a piacok 2019-ben: Brexit, európai parlamenti választások, EKB és Európai Bizottság elnök kinevezése. A kedvezőtlen forgatókönyv együttes megvalósulása jelentősen csökkentheti a kockázati étvágyat, ami volatilitást és magas kétszámjegyű zuhanást hozhat a hazai tőzsdére is.

10 meglepetés 2019-re

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (még nincs értékelés)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről