10 meglepetés 2019-re – 9.rész: véget ér az USA-Kína kereskedelmi konfliktus

2018-12-20

2018 egyik legforróbb témája az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus volt, szinte nem telt el úgy hét, hogy ne érkeztek volna új hírek a témával kapcsolatban.

15%

A K&H Alapkezelő kollégái minden év végén összesítik, hogy az elkövetkezendő évben melyek azok a gazdasági események, amelyek bekövetkezése nem számít alap forgatókönyvnek, tehát megvalósulásuk meglepetésszerűen hatna, azonban mégsem zárhatók ki. A feltételezések indoklása mellett egy valószínűségi becslést is találhatnak az egyes szcenáriókhoz.

Donald Trump oldaláról egyértelműnek tűnt, hogy az időközi választásokig nem lesz változás a helyzetben, és Kína sem akart engedni. A választás után sem állt be nagy változás, rendszeresek a nyilvánosságra kerülő információk a témában, és ezek gyakran egymásnak is ellentmondanak.

Trump jellemét, és eddigi politikai pályafutását ismerve nehéz lenne a konfliktus jövőbeni alakulásával kapcsolatban konkrét várakozásokat megfogalmazni, pláne, ha Kína nem hajlandó behódolni. Az idei év végére ugyan inkább az álláspontok közeledése volt jellemző, de láttunk már ilyet korábban, és szerintem meglepetés lenne, ha ez a viszály 2019-ben lezárulna.

10 meglepetés 2019-re

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (még nincs értékelés)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről