10 meglepetés 2020-ra – 7. rész: csökkennek a profitok a magyar tőzsdén

2019-12-17

Az elemzők jelenleg 11%-os profitnövekedést várnak jövőre a BUX index esetében, ezért meglepetés volna, ha a profitok mégis zsugorodnának jövőre.

A K&H Alapkezelő kollégái minden év végén összesítik, hogy az elkövetkezendő évben melyek azok a gazdasági események, amelyek bekövetkezése nem számít alap forgatókönyvnek, tehát megvalósulásuk meglepetésszerűen hatna, azonban mégsem zárhatók ki. A feltételezések indoklása mellett egy valószínűségi becslést is találhatnak az egyes szcenáriókhoz.

2020-ban a magyar gazdaságtól továbbra is bővülésre számítok, a költségvetési hiány bőven a 3%-os limiten belül alakulhat, ezért szektoradók kivetése nincs napirenden, sőt, inkább az adóterhek csökkentése várható.

A 3 legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező hazai cég egyedi várakozásai is optimista képest festenek jövőre. Az OTP esetén az akvizíciók konszolidálása, és a hitelvolumenek növekedése járul hozzá a profitok bővüléshez. A MOL-nál szintén egy akvizíció, a novemberben vásárolt azeri mező támogatja a nyereség növekedését. A Richter-nél pedig a Vraylar értékesítés szárnyalása, és a szerializációs problémák leküzdése ad okot bizalomra.

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (még nincs értékelés)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről