87% a zsebben: adománnyal

2016-10-21

Az átalakuló cafeteria rendszerben is lehetséges 87%-os hatékonyságot elérni! Ehhez nem kell mást tenni, mint kicsit erőt venni magunkon, és kihasználni a munkáltatói adományozás nyújtotta lehetőségeket.

Korábbi cikkemben már foglalkoztam a munkáltatói adományozás jótékony lehetőségével. Amennyiben az átalakuló, amúgy lakossági fogyasztásnövelést támogató cafeteria rendszer ezen elemét az öngondoskodásra használjuk fel, akár 87,24%-os hatékonyságot is elérhetünk!

hogyan jön ki a matek?

Gyakorlati példánkban a cafeteria keretből 100 forintot utal a munkáltatónk adományként az önkéntes nyugdíjpénztári számlánkra. Ezzel jogosulttá válunk, hogy az SZJA-ból visszaigényeljük a befizetett 100 forint 20%-át, mely szintén ugyanarra a számlánkra kerül. Ezzel 120 forint lesz a számlánkon.

A 100 forintos „bevétel” 32,76 forintos adóvonzata ugyan minket terhel, de összességében így is 87,24 forintos eredményünk lesz (100 Ft + 20 Ft – 32,76 Ft). Ez a cafeteria nyújtotta lehetőség igen hatékony kihasználásának számít, és szem előtt tartottuk a hosszútávú gondolkodást, az öngondoskodást is.

Amennyiben nyugdíjpénztári megtakarításunk (100 Ft + 20 Ft) hozamot is termel, még jobb eredményre juthatunk.

A munkáltatói adományozás kis plusz munkát igényel a munkáltató és munkavállaló részéről egyaránt, de az eredményességét figyelembe véve megéri erre időt áldozni!

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (még nincs értékelés)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről