a jó, a rossz és a …

2015-09-14

Most éppen a Gyömrői úton kerestük a sztorit az alapjainkba. A képen látható üzemlátogatás előtt a Richter vezetőitől kaptunk néhány kommentet a fundamentális sztorihoz.

 

a jó

A beszélgetésben a legpozitívabb kommentek azok voltak, hogy a cégvezetés hosszabb távon is kétszámjegyű növekedést vár a kínai gyógyszerértékesítéstől, ami már az árbevétel öt százalékát teszi ki. Ezen túl pozitív, hogy a Társaság – az orvosok meggyőzése után – az európai fogyasztók felé online promócióban is erősíti az Esmya® felfutását.

a rossz

Oroszország és vele együtt a FÁK piacok kevés jót ígérnek. A devizák gyengülnek, a nyersanyagárak esése miatt a helyi gazdaság mindenütt nehézségekkel szembesül és így a helyi devizában felmerülő áremeléseket nagyban nehezíti a csökkenő vásárlóerő. És csak én teszem hozzá, hogy ez akár tartós is lehet…

az izgalmas

Már a napokban jöhet hír az amerikai gyógyszerhatóságtól, hogy a Richter originális termékét engedélyezi-e. Amennyiben pozitív döntés születik, a részvényárfolyam akár 10%-kal is emelkedhet.

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (még nincs értékelés)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről