bővülés a szolgáltató szektorban – reménykedhet a gazdaság?

Elemzői várakozásokat is meghaladó ütemben javult októberben az amerikai szolgáltató szektor a szerdán megjelent adatok alapján. Az ISM szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexe* az 53,5 pontos várakozásokkal szemben 54,7 pontra emelkedett, miután szeptemberben 3 éves mélypontra került. Az új megrendelések bővülése, az üzleti tevékenység és a foglalkoztatottság javulása jelentősen erősítette az indexet az elmúlt hónapban, amely így az amerikai gazdaság lassú növekedését indikálja.

Forrás: Bloomberg

A szolgáltató szektor októberi javulása segíthet oldani azon a félelmen, hogy az ipari szektorban tapasztalt lassulás a gazdaság egészét magával ránthatja. Az USA gazdáságának 90%-át magába foglaló szolgáltatóipar bővülése tovább növelheti az elmúlt hetek kedvező várakozásait, átgyűrűzve pedig újabb pozitív impulzust adhat a részvénypiacnak és a gazdaság egészének.


*ISM Non-Manufacturing PMI: Az index a szektor beszerzési menedzsereinek üzleti környezetre vonatkozó várakozásait vizsgálja, amely egy reprezentatív képet ad a gazdaság alakulásáról. 50 pont alatt a gazdaság zsugorodását, afelett pedig bővülését jelzi.

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (még nincs értékelés)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről