fogadjunk, hogy a britek megszavazzák!

2016-03-29

414918350_92a3fea6e5_oAhány elemzés, annyi vélemény olvasható az Egyesült Királyság 2016. június 23-i népszavazásával kapcsolatban. Van, aki szerint rossz lenne, ha a britek kilépnének, de van, aki szerint eltúlzottak a negatívumok – de olyan is akad, aki komplett összefoglalót nyújt az érvekről és ellenérvekről.

 

Nehéz objektív megállapításra jutni ebben az információ-óceánban, de mint sok egyéb esetben, most is elég lehet, ha kitekintünk a piacra, ott mit is áraznak, mi a „konszenzus” a témában.

a népszavazás várható eredményének alakulása a fogadóirodák oddsai alapján százalékos formában (kék vonallal az EU-ban maradás, zöld vonallal a kilépés valószínűsége látható a képen) forrás: politicalbetting.com
a népszavazás várható eredményének alakulása a fogadóirodák oddsai alapján (százalékos formában; kék vonallal az EU-ban maradás, zöld vonallal a kilépés valószínűsége látható a képen. Forrás: politicalbetting.com)

A legnagyobb brit fogadóirodák (William Hill, Paddy Power, Ladbrokes) az Egyesült Királyság EU-ban maradásának valószínűségét 67%-nak látják. Ez fogadási odds-okra lefordítva azt jelenti, hogy ha valaki 1000 fonttal fogad az EU-ban maradásra, akkor 400 fontot nyerhet, míg a kilépésre tett 1000 font 1875 fontot hozhat – ez utóbbi bekövetkezésének kisebb esélye miatt magasabb a szorzója.

Ugyanezen állásponton van a politicalbetting.com oldal is, mely Nagy-Britannia egyik legolvasottabb politikai blogja, és online fogadási felülete a témában. A mai nap ábráját is az ő oldalukon láttuk.

 

[poll id=”18″]

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (még nincs értékelés)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről