háromnegyedéves értékelés

2018-10-04

Az idei év háromnegyedét már magunk mögött hagytuk, nézzük meg, hogyan teljesítettek a befektetési eszközosztályok, és hogy mik a kilátások!

 

forrás: Bloomberg
forrás: Bloomberg

 

Idén eddig fejlett piaci részvényekkel lehetett a legtöbbet keresni, ezek közül is kiemelkedik az amerikai részvénypiac, miközben a kockázatosabb feltörekvő részvények árfolyamát továbbra is terhelik a kereskedelmi háború miatt bizonytalan kilátások.

 

forrás: Bloomberg
forrás: Bloomberg

 

A hozamszintek emelkedése kedvezőtlen volt a kötvénypiacok számára, az amerikai és a magyar kötvények is rosszul teljesítettek, miközben a német kötvénypiac továbbra is növekedés és infláció nélküli környezetet áraz.

 

forrás: Bloomberg
forrás: Bloomberg

 

Az utolsó negyedévre előretekintve a kötvényeket továbbra is alulsúlyozom a portfoliómban, a jegybanki támogatás csökkenése továbbra is kedvezőtlen a kötvénypiacok számára. A részvényeket semleges súlyon tartom, annyi változatást eszközölve az előző negyedévhez képest, hogy a fejlett részvényeket a jelentős divergencia miatt már nem súlyozom felül a feltörekvők terhére. Hazai részvényeket is tartok a portfoliómban a kedvező értékeltség, illetve az erős hazai növekedés miatt.

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (még nincs értékelés)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről