itt a nyár, nézzük meg mivel kereshettünk eddig idén a legtöbbet!

2016-05-31

eszközosztályok teljesítményeBár a Brexit és a Fed júniusi kamatdöntő ülése miatt nem számíthatunk uborkaszezonra idén nyáron sem, ennek ellenére érdemes egy pillantást vetni a befektetési piacra, hogy megnézzük, mivel mennyit kereshettünk idén.

 

egyes eszközosztályok teljesítménye év eleje óta (forrás: Bloomberg)

Júniusig a legtöbbet a magyar részvényekkel (+12,9%), illetve a nyersanyagokkal (+7,8%) kereshettünk. Mi a magunk részéről az intézményi ügyfeleink részére megrendezett befektetői konferenciánkon ezen két eszközosztály felülteljesítését vártuk 2016-ra.

A BUX idei kiemelkedő teljesítményével akár a 2007-es történelmi csúcsát is célkeresztbe veheti, a hazai blue-chipek fundamentumai jók, de a további szárnyaláshoz a nemzetközi befektetői hangulat további javulására is szükség lehet.

Egyelőre a hazai kötvénypiac (+2,4%) is jó befektetésnek bizonyult a rekord alacsony hozamkörnyezet ellenére, tehát a kötvénypiaci fordulat továbbra is várat magára. Eközben egy nemzetközi részvényportfolióval szintén pozitív hozamot érhettünk el (dollárban!) az év eleje óta.

mi ebből a tanulság?

Legyünk mindig a piacon!

 

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (még nincs értékelés)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről