kiesnek a britek? szavazás!

2016-06-13

soccer-ball-with-great-britain-flag10 nap múlva eldől, hogy a britek kilépnek-e az EU-ból, és hogy a győzelemre örök esélyes angol csapat hogyan szerepel az EB-n a csoportkörben. Valószínűleg azért picikét nagyobb az izgalom az esetleges EU-ból való kilépésük kapcsán. A június 23-i brit népszavazás előzetes felmérései alapján bármi elképzelhető és annak az ellenkezője is.

 

a brit szavazás várható eredményez az Economist szerint (forrás: http://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2016/06/britain-s-eu-referendum)
a brit szavazás várható eredménye az Economist mérései alapján (forrás: http://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2016/06/britain-s-eu-referendum)

mi a józan ész győzelmére számítunk:

  • a brit népszavazáson a maradás-pártiak („Bremain”) kerülnek többségbe, és továbbra is élvezik az EU nyújtotta előnyöket: szabad tőke- és munkaerő-áramlás, nagyobb gazdasági erő, stb.
  • az angolok továbbjutnak a csoportkörből: klubcsapatukban meghatározó fiataljaik és rutinos játékosaik jól kiegészítik egymást a pályán.

De az is elképzelhető, hogy az érzelmek dominálnak a „mérkőzéseken”. És az is megeshet, hogy az angolokat a szurkolók botrányai miatt kizárják az EB-ről.

[poll id=”24″]

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (még nincs értékelés)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről