vigyázó szemetek a Fed-re vessétek?

2016-09-02

13903388778_5b429faf5c_mA legfrissebb amerikai munkaerőpiaci adat kissé elmarad a várttól, ami kérdésessé teszi a szeptemberi kamatemelést. A nemrégiben a befektetők között végzett felmérés legalábbis erről tanúskodik.

 

A ma délután megjelent, amerikai foglalkoztatási adat 151 ezer fős bővülést mutat augusztusra, ami elmarad a 170 ezer fős várakozástól. A piac árgus szemekkel figyelte a mostani adatot, mivel a Fed-alelnök, Stanley Fisher lényegében a mostani adattól tette függővé, hogy szeptemberben kamatot emeljen az amerikai jegybank.

a "milyen munkaerőpiaci adatnál várható a Fed szeptemberi kamatemelése?" kérdésre dott válaszok megoszlása (forrás: Citibank)
a „milyen munkaerőpiaci adatnál várható a Fed szeptemberi kamatemelése?” kérdésre adott válaszok megoszlása (forrás: Citibank)

A 151 ezres adat önmagában nem kevés, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az előző havit felfelé korrigálták. De a Fed most újabb ürügyet kapott, hogy halasszon. A befektetők között végzett felmérés alapján is a mostani adat még kevés a kamatemeléshez. És én se gondolnám, hogy a novemberi elnökválasztás előtt a Fed bevállal egy ilyen horderejű lépést…

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (még nincs értékelés)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről