na de uraim, sörrel koccintani?

2015-10-13

Patryk Dziejma The beginning of the holidays! :) - tookapic, Creative Commons CC0Az ötödjére is megemelt felvásárlási ár megtette a hatását, így a világ legnagyobb sörgyára, az Anheuser-Busch Inbev felvásárolja a SABMillert: tehát jó tudni, hogy mostantól a bulikban minden harmadik üveg sör a cégcsoporttól érkezik világszerte.

 


A felvásárlási sztori még három hete kezdődött, amikor a belga Anheuser eredetileg 38 fontos darabonkénti áron ajánlatot tett a dél-afrikai eredetű SABMiller cég részvényeire. Akkor a célvállalat igazgatósága még alacsonynak értékelte az ajánlatot, így az elmúlt napokban többször is megemelte azt a belga cég, míg a mostani 44 fontos ajánlat már elégnek bizonyult.

Az Anheuser a felvásárlással Kínában és a többi feltörekvő országban kívánja pozícióit erősíteni és ezért még 20%-os prémiumot is hajlandó fizetni a SABMillerért. A piac lelkesedését mutatja, hogy a hírre nemcsak a célvállalat, hanem – a ma éppen lefelé tartó tőzsdeindexek ellenére – az Anheuser árfolyama is emelkedett.

Még ugyan korai koccintani, mert hátravan a felügyeleti engedély és a két cég tulajdonosainak is rá kell bólintani a tranzakcióra, de mindenesetre az a bizonyos állati ösztön megint megmutatta magát.

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag 1,50  (2 szavazat)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről