Nap ábrája – nincs megállás

2020-08-28

Továbbra is dübörög a részvénypiaci rally, melyben újabb mérföldkőhöz érkeztünk a múlt héten: új abszolút csúcsot döntött az S&P 500 index. A lendület az elmúlt napokban még feljebb tolta a részvényárakat, így szerdán az index új rekordon zárt és közeledik a 3500-as szinthez. Ez a hihetetlen emelkedő tendencia azonban nem csak a részvényeknél tapasztalható a piacokon.

forrás: Bloomberg

A tavalyi évhez hasonlóan 2020-ban is igen népszerű választás a befektetők körében az arany, melynek köszönhetően a sárga nemesfém árfolyama szintén csúcsot döntött augusztusban. A nem szokványos eszközöket vizsgálva is ugyanezt tapasztalhatjuk, amelyekből itt a Bitcoint emelném ki: habár messze vagyunk még a 2017. végi szintektől, március óta már 130%-ot emelkedett a kriptovaluta árfolyama.

forrás: Bloomberg

Jól látható a fentiekből, hogy a befektetők szomjasan keresik a hozam alternatívákat, miután a jegybankok világszerte 0% közelébe vágták le a kamatokat. Ennek és a jegybanki pénzpumpáknak köszönhetően ömlik a pénz a kockázatos eszközökbe, és egyelőre nem úgy tűnik, mintha közelednénk a rally végéhez.

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag 4,45  (11 szavazat)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről