10 meglepetés 2020-ra – 1. rész: Donald Trump-ot nem választják újra az USA elnökének

2019-12-10

A K&H Alapkezelő kollégái minden év végén összesítik, hogy az elkövetkezendő évben melyek azok a gazdasági események, amelyek bekövetkezése nem számít alap forgatókönyvnek, tehát megvalósulásuk meglepetésszerűen hatna, azonban mégsem zárhatók ki. A feltételezések indoklása mellett egy valószínűségi becslést is találhatnak az egyes szcenáriókhoz.

A fogadóirodák oddsai alapján Donald Trump toronymagas esélyese a jövő évi amerikai elnökválasztásnak, tehát nagy meglepetésnek számítana, ha 2020 novemberében nem kerülne megválasztásra a jelenlegi elnök:

Forrás: oddschecker

Trump újraválasztásának esélyeit az ronthatná, ha az ellene indított impeachment (elmozdítási) eljárás során olyan információk kerülnének napvilágra, amelyek mozgósítják a demokrata szavazókat. Az impeachment eljárás azonban várhatóan elakad majd a republikánus többségű szenátusi szavazáson.

Trump esélyeit növeli az amerikai gazdaság kedvező állapota és az amerikai részvénypiac szárnyalása: aki Trump megválasztása – 2016 novembere – óta USA részvényeket tart, az nagyjából meg tudta másfélszerezni vagyonát:

Forrás: Bloomberg

Trump számára az amerikai megtakarítók miatt a továbbiakban is kulcsfontosságú az amerikai részvénypiac jó teljesítménye, ezért a választáshoz közeledve piacbarát retorikára és intézkedésekre lehet számítani.

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (még nincs értékelés)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről