idei mélypontján a 10 éves USA kötvényhozam – mit jelent ez?

2017-04-12

A Fed kamatemelései ellenére is idei mélypontjára került a 10 éves amerikai kötvényhozam, miközben a részvénypiacok továbbra is nagyon szűk sávban ingadoznak. Az USA kötvényekhez hasonlóan…

forrás: Bloomberg

 

A többi menedékeszköz is jól teljesített az elmúlt napokban: a 10 éves német állampapírhozam szintén idei mélypontja közelébe csökkent, miközben az arany és a japán jen árfolyama is 5 havi csúcsra emelkedett.

Mindez arra utal, hogy a kötvénypiac és a menedékeszközök elkezdték árazni a szír és észak-koreai események kapcsán még jobban felerősödő geopolitikai kockázatokat. Eközben a részvénypiacon nincs jele pániknak: a részvényárfolyamok továbbra is viszonylag szűk sávban mozognak és a részvényindexek messze vannak idei mélypontjuktól, tehát a részvénypiac egyelőre nem igazán árazza a kockázatokat.

 

mi jöhet ezután?

 

Két lehetőség van. Vagy a részvénypiac is elkezdi árazni a kockázatokat – ehhez vélhetően a jelenlegi helyzet fokozódására lenne szükség -, vagy pedig a kockázatok árazódnak ki a menedék-eszközök árfolyamából, tehát a kötvényhozamok ismét emelkedésnek indulnak.

 

Részemről az utóbbi forgatókönyvre fogadnék, tehát rövid-közép távon a kötvényhozamok újbóli emelkedésére, vagyis a kötvény típusú befektetések alulteljesítésére számítok.

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (még nincs értékelés)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről