most akkor kikre lőjek?

2017-08-09

2013 óta nem volt ennyire rövid a dollár piaca, de lassan fordulóponthoz érhet a szárnyaló euró, ami idén már 15%-os emelkedésen van túl.

eurusd

A vártnál erősebb amerikai foglalkoztatottsági adatok hoztak egy 1,24% körüli korrekciót múlthét pénteken (2017.08.04), de a rövid távú technikai kép továbbra sem kedvez a dollár erőnek. Itt azonban álljunk meg egy pillanatra, és nézzünk egy kicsit körül, mi is befolyásolhatja az árfolyamot hosszabb távon.

Technikai értelemben ott lebeg az árfolyam felett az 1,2-es lélektani határ, de ha jön a korrekció, annak két fő oka lesz. Egyik oldalról az, hogy a jelenleg túlzott long pozícióban csücsülő piac előbb-utóbb profitot akar majd realizálni. A második pedig, ami az előzőt még inkább megerősíti, hogy az euró övezetnek nem szerencsés egy ennyire erős deviza. A jelenlegi helyzet hosszú távon túlzottan roncsolná Európa exportját. Ennek védelme jó katalizátor lehet az EKB számára, hogy puhítsa üzeneteit, amivel visszavonulásra késztetheti az euró offenzíváját.

 

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (még nincs értékelés)
Loading...
értesítést kérek az új cikkekről
értesítést kérek az új cikkekről