K&H trendmonitor - gazdasági hírek, vélemények

K&H trendmonitor - gazdasági hírek, vélemények

Donald Trump by Gage Skidmore, on Flickr (Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0))Megválasztása óta első hivatalos sajtótájékoztatóját tartotta szerdán Donald Trump.

A befektetői közösség részéről nagy figyelem előzte meg a szerdai eseményt, hiszen konkrétumokat vártunk azzal kapcsolatban, hogyan is képzeli el az újdonsült elnök a novemberben beígért infrastruktúra fejlesztést és adócsökkentést. Sajnos csalódnunk kellett. Azon kívül, hogy Trump munkahelyteremtést ígért és beszólt a gyógyszergyártó cégeknek, semmilyen gazdasági témát nem érintett.

Fontos egyáltalán a megtakarításaink szempontjából, hogy mit nyilatkozik Trump? A válaszom egyértelmű igen. Főleg azért, mert a republikánusok a Kongresszusban is “győzelmet arattak”, így könnyen valósítják meg elképzeléseiket, kontrollálják a költségvetési politikát.

Az már más kérdés, hogy mennyire fontos. Ezzel kapcsolatban szerintem sokan átbillentek a ló másik oldalára és túl nagy jelentőséget tulajdonítanak Trump szavainak. Véleményem szerint a gazdasági fundamentumok azok, amik igazán számítanak. A fundamentumok pedig jók. Az USA gazdasága sikeresen kilábalt a válságból, a munkaerőpiac kiválóan teljesít, a lakossági fogyasztás pedig stabil bázisa a növekedésnek. Trump csak ezekre a jó fundamentumokra erősít rá a tervezett adócsökkentéssel és infrastrukturális beruházásokkal.

A stabil gazdasági bővülés pedig számomra azt jelenti, hogy a portfóliómban érdemes növelnem a részvényeszközök arányát. Mivel a részvényvásárlásoknál az időzítés kiemelten fontos, ezért ezt a portfólió átsúlyozást időben elosztva, több lépésben hajtom végre a következő hónapokban.

Kérjük értékeld a cikket!
előző cikk következő cikk